Sunday, February 1, 2009

Hari Ini Hari Ahad

pagi ahad.


ari ni aku bgn awl. bkn sbb mmg bgn awl, tp kne bgn awl. ibu kt bwh da jerit suh bgn. hmm. kne bgn juga. aku mcm bese pg2 kalo bgn. amik bntal, kuar bilik (konon nk tnjk da bgn la tuh), bring balik kt sofa dpn tv, smbung tdo. hehe~. lps stu jam tdo, bru btol2 bgn. tros g toilet, gsk gg n bsh muke. dgn kemalasan yg amat sgt, trun bwh breakfast. mse tu sume owg da mkn. tgnl aku je belom. mse trun, msing2 tgh bca paper. ibu kate ibu bli kn kuey teow gorng untuk aku. aku ngn plik nye, angguk je lah. tp np kuey teow??. mcm plik bkn kalo mkanan ini d mkn pgi2??. xpe. jnji sdp. kerang pon byk. oh, dulu doktor pnh pesan kt aku. suro aku mkn kerang, hati, paru2 ke byk2. doktor kte aku ni anemia. darah kurang. so kalo mkn bnde2 mcm ni, konon cm bole produce lgi byk darah la.


selesai suda, aku join mereka bace paper. blablabla, xde menarik sgt. hari2 berita hmpir sme. tntng kekejaman dunia skarng. haihh, manusia2. aku nmpk ibu aku nk siap2. tnye nk g mne. ibu kte nk pegi saloon, cuci rmbut. hehe,, ibu aku ni mmg suke bab2 cuci rmbut kt kdai. katenye best. sbb ade urut2 skli. aku??. aku x kesah. kalo ibu pegi, da tntu aku tumpang sekaki.





tengah hari.



ari ni ibu msk sup tulang. ibu mmg rjin buat menu ini. senang kate nye. aku sbg anak yg baik *poyo* mkn shja. mse tgh mkn, aku pujuk abh pgi the curves. konon2 gne alasan abh x pnh pegi lagi gerai aunty aku d sna. hehe. abh kte oke, tp aku kne bwk kete. abh mls kte die. oke2, aku bwk lah.



selesai smayang, kami gerak. ujan pulak mse on da way. tp nsb d curves tdak. tp x lme pas tu, ujan gak. cis. kami ni pulak, lepak mkn aiskrim d baskin robin. ujn2 mkn aiskrim?? xpe, itu mmg kegemaran kami sekeluarga.



ini abh ngn ibu.



tudung biru itu tok mak.


4 scoop aiskrim kami bli. sume kami bantai abis. gile aiskrim bukan??. selesai ujn abs, bru grak msuk dlm curves. tgk2, org sgt rmai. knp??. oh, ade mcm tarian singa. aku ngn abh tgk sje. ibu dgn tok mk, pegi shpng. ntah la, np kali ini aku mls shpng. plik kn??. xde mood agak nye. oh, kalo kamu semua nk tau, aku sbnrnye tkot dgn tarian singa ini. bgi aku, semcm scary je tgk singa2 ni. tah la. mmg dri dulu mcm penakot skit. oke2, korng bole glak skrng. tp aku ttp tkot. tgk jauh2 bole. kalo suro g dpn2, mntk maap, mntk ampun. aku xmo.



aku smpt amik ini aje.


lps abs tgk show ini, aku smbng jln2 dkt the streets. aku ajak kazen aku ikot skli. sbb die meniaga d stu. so, kalo sp2 meniaga d stu or ade grai kt stu, bole dpt mura. aku stop kt kdai org jual klip rmbut butterfly yg ade bunga2. mmg da lme niat nk bli, bru ari ni dpt. kt stu die tulis 3 rm10. tp sbb amoi kdai tu da knal kazen i, die bg 4 rm10. hehe. bestt kn?? nk mkn kt kdai2 kt stu pon nti ade diskaun. wohooo~,, swonok smacam aku nie. hehe.




ini yg aku beli.

lps da rse bosn kt sne,, bru kmi pulng. turn abh pulak bwk kete. aku sbnrnye da ngntk. cube kalo aku bwk, ttba tetido. xke naya nmenye tu. hehe.

smpai umh je, aku trus solat asar, smbung tdo smpai mghrb. sampai la skrng ni, aku on9 je selebih nye. nk tgk tv, diowng tgh tgk drama. mlsnk join. aku x mnat sgt. megarot je cte. tu la kalo cte mlayu. sume nk pkai datin, tan sri, blablabla. berangn je!.

ok lah. aku suda pnt. ibu suro aku blaja. oke, aku cube. hehe~

complete ari ahad aku.

4 comments:

Natasya Ai Yumi said...

garang nye mke ur dad... tatot2. ;p

me_ash said...

garang??
hahaha...
xlngsg!
itu muke cntrol macho je..
:P

me_ash said...

garang??
hahaha...
xlngsg!
itu muke cntrol macho je..
:P

Lyna said...

uncle aunty lme xjmp !!!